Украйна може да започне формално преговори за присъединяване към ЕС още тази година. Това

...
Украйна може да започне формално преговори за присъединяване към ЕС още тази година. Това
Коментари Харесай

Украйна започва формално преговори за членство в ЕС до края на годината

Украйна може да започне официално договаряния за присъединение към ЕС още тази година. Това стана ясно по време на видеоконферентен диалог на украински депутати с ръководителя на ЕП Роберта Мецола. 
Бъдете сигурни, че в Европейския парламент постоянно ще намерите другар и съдружник. Знаем, че процесът няма да е елементарен. Като избраници на народа вие имате ролята и отговорността да обясните на украинските жители нуждата от промени, постоянно огромни и сложни за осъществяване, още повече по време на война.
Роберта Мецола - ръководител на Европейския парламент

Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук потвърди европейския избор на страната си. 
С огромно наслаждение разгласявам откриването на Парламентарната работа за адаптиране на законодателството към достиженията на правото на Европейския съюз. Искам да се възползвам от тази опция и да подпиша съответната заповед, която прецизира и урежда активността на бюрото в границите на Върховната рада на Украйна.
Руслан Стефанчук - ръководител на Върховната рада на Украйна

Миналата година, броени дни след началото на войната, Украйна подаде молба за присъединение към Европейски Съюз. Тя бе подписана от президента Володимир Зеленски, премиера Денис Шмигал и ръководителя на Върховната рада Руслан Стефанчук. През юни страната получи статут на кандидат-член. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР